Narvik Composites AS går Østover

By 4. May 2017Nyheter

Narvik Composites AS deltok 25. – 27. april på den russiske messen MiningWorld Russia 2017. Denne messen er den største i Øst-Europa og i år samlet over 250 leverandørbedrifter til gruveindustrien fra mer enn 20 forskjellige land.

Innovasjon Norge organiserte en felles stand for norske deltakerbedrifter på messen, noe som var til stor hjelp for mindre bedrifter ønsket å vise sine produkter på messen.

I tillegg fungerte den norske ambassaden som en resepsjon og møteplass for de norske deltakerne som kunne møte representanter fra de største russiske gruveselskapene. Det var en god mulighet for Narvik Composites AS å presentere sitt produkt og deretter etablere direkte kontakter og diskutere forretningssamarbeid med potensielle russiske kunder.

«Dette er et enormt marked med stort potensial. På utstillingsdagene opplevde vi stor interesse for våre produkter, ikke bare fra russiske selskaper, men også fra selskaper i Kasakhstan, Usbekistan, Armenia og andre.» – sier direktør for selskapet Espen Knutsen. «Vi tilbyr komposittruller av høy kvalitet, egnet for høy hastighet på transportbåndet og tonnasje, noe som kreves i vanskelige utfordrende miljøer (som høy luftfuktighet, korrosjon etc.) som gruveindustrien eller i utskipningshavner. Høy pålitelighet og holdbarhet kombinert med lettvekt (50-80 % Mindre enn stål) gir dette en enorm fordel for raske og enkle rullebytter som kan spare mye tid og penger. Utmerket holdbarhet i svært aggressive miljøer er noen ganger avgjørende for bærekraftig gruveproduksjon. Vi håper at russiske gruveselskaper snart vil være i stand til å innse fordelene med komposittrullene sammenlignet med tradisjonelle stålruller!»

Kilde: Narvik Composites AS

Felles stand for de norske bedrifter på Utstillingen “Mining World Russia 2017” i Moskva.

Til venstre: Irina Shvets, senior gruveingeniør i Severstalmanagement».
Til høyre: Espen Knutsen, Eier og daglig leder i Narvik Composites AS.