Narvik Composites AS

By 22. December 2016
Espen Knutsen
Daglig leder
+47 966 25 265

Narvik Composites AS

Narvik Composite har spesialisert seg på utvikling og produksjon av båndruller laget av kompositt for et globalt marked. Selskapet ble opprinnelig etablert i 2002 i Narvik.

Narvik Composite produserer ruller for fremtiden. Den unike sammensetningen av komposittmaterialer passer ruller for høye hastigheter og tonnasjer og gir lette, ekstremt sterke, robuste og slitesterke ruller. Markedet er definert som global gruveindustri, den del av bransjen som regnes som mest krevende.

Den patenterte oppbyggingen av rullekroppen gjør det mulig å kjøre transportbåndet, selv om transportbåndet uforutsett stanser, og fungerer bare som en glide bar. Dette gir operatøren mulighet til å holde seg til planlagte stopper og unngår kritiske hendelser.

Selskapet har beskyttet sin teknologi ved flere patenter og regnes som en kvalitetsrulle i markedet. Grunnen er egenutviklet tetning for å beskytte lager og presisjonsmaskinert aksling og lagerhus. Selskapet utvikler nå neste generasjons ruller med innebygde sensorer og trådløs overføring av data vedrørende driftstilstanden for å kunne gi operatøren varsel om at rulle er i ferd med å havarere. Dette sparer operatøren fra å måtte fysisk overvåke rullene med jevne mellomrom slik det foregår i dag.

Narvik Composite eies 100% av MultiBETONG AS (www.multibetong.no).

Hvis du ønsker å lese mer om Narvik Composites ruller, kan du lese brosjyren.

For å se fordelene ved å bruke komposittruller vs stålruller , vennligst se selskapets promo video