FPN’s Inkubatorprogram

By 12. June 2017Nyheter

Ønsker dere å utvikle eller forbedre et produkt, en ny teknologi eller tjeneste? Kontakt vårt team direkte på telefon, e-post eller bare kom og besøk oss.

FPNs Inkubator er en del av SIVAs nasjonale utviklingsprogram som tilbyr rådgivning med 75% rabatt på våre tjenester til entreprenører og bedrifter i en oppstartsfase. Vårt inkubatorprogram er finansiert av SIVA, Nordland fylke og Futurum.

FPNs Inkubator hjelper til å etablere nye teknologibedrifter og styrke eksisterende næringsliv.

Våre prioriterte sektorer er energi, IKT, industri, ingeniørtjenester, bygg, mekanikk, elektronikk, romfart, transport & logistikk og helseteknologi. Vi ser også etter nye muligheter innen reiseliv.

Vårt Inkubatorprogram er inndelt i fire faser: 1. Idestimulering, 2. Pre-inkubasjonsfase, 3. Inkubasjonsfase og 4. Post-inkubasjon.

1. Idestimulering

I vårt første møte ønsker vi at du presenterer din idé og vi kan stille noen relevante spørsmål. Vi vil utfordre deg til å beskrive problemet som du vil løse med din idé, vi ønsker å se potensialet i ideen din og din evne og vilje til å oppnå målet.

Så bruker vi noe tid på (opp til 5-6 timer gratis) til å finne ut for oss selv litt mer om eksisterende løsninger / konkurrenter.

På det andre møtet diskuterer vi hva vi kan bidra med i prosessen og evt opptak i Pre-inkubasjon. Om vi konkluderer med at ideen har et kommersielt potensial, vil vi bistå med vår kompetanse, erfaringer og nettverk for at du skal få realisert din idé.

2. Pre-inkubasjonfasen

Pre-inkubasjonsfasen varer normalt i opp til 6 måneder. I denne perioden bistår vi deg i å utvikle ideen din til et sterkt forretningskonsept, bistår i å definere ditt potensielle marked, bistår i søke offentlige tilskudd til oppstart etc.

I tillegg får du tilgang til kontorplass i åpent landskap, tilgang til alle møterom kontorfasiliteter, og mulighet for deltakelse på alle nettverksaktiviteter.

I pre-inkubasjon, tilbyr vi 30 timer med gratis konsulentjenester fra våre erfarne rådgivere.  Etter dette betaler du månedlig et beløp på minimum 1 200 nok som inkluderer 4 timer rådgivning. Alle timer utover dette rabatteres med 75% fra en normal markedspris, tilsvarende  295,- pr. time.

3. Inkubasjonfasen

Inkubasjonsfasen varer fra 1 til 3 år. Under denne perioden arbeider vi sammen om å utvikle en god forretningsplan, utvikling av ditt produkt / konsept / tjeneste eller ny teknologi. Vi bistår I å avklare rettighetene (IPR), finner ut om det er patenterbart, eller om det finnes andre måter å beskytte teknologien eller designet på.

Vi bistår også med finansieringsløsninger, patentavklaringer, potensielle kunder, strategiske partnere etc.

Hvert case behandles individuelt av oss og milpælene varierer fra case til case.

Minimum månedspris i inkubatorfasen er 1 200,- (inkluderer 4 timer gratis), ytterligere rådgivning rabatteres med 75% rabatt fra en normal markedspris som for tiden er 295,-pr.time.

4. Post-inkubasjon

Du står nå fast på egne ben, og vi er veldig glad for det. Nå er du på markedet og FPNs team er fortsatt her for å hjelpe deg i fremtiden. Vi vil alltid ønske deg velkommen tilbake til Forskningsparken med din nye forretningsidé, eller vi setter pris på en prat over en kopp kaffe på kontoret vårt, og for å diskutere veien videre. Mulig vi fortsatt har noe å bidra med, for vi har jo jobbet tett sammen i flere år.

Ta kontakt med Inkubatorleder:

Håvard Hjallar
haavard@fpn.no
+47 975 28 253

Kilde: FPN