Forskningsparken i Narvik styrker samarbeidet med UiT Campus Narvik.

By 28. September 2016Nyheter
Kilde:http://robinlund.no/kreditering

Mandag 26. september hadde Forskningsparken i Narvik en presentasjon av FPNs virksomhet for en gruppe masterstudenter i «Innovation and Management» ved UIT Campus Narvik. Målet var å presentere Forskningsparken i Narvik, sin virksomhet for studentene, og vise hvilke muligheter som kan finnes for de som ønsker å utvikle nye produkter, tjenester eller konsepter og lansere det på markedet.

Møtet med Mastergradsstudentene var det første av en rekke planlagte presentasjonsmøter for studenter som skal gjennomføres for ulike grupper på UIT Campus Narvik.

Forskningsparken i Narvik har til hensikt å tiltrekke seg flere studenter til realisering av sine prosjekter med kommersielt potensial og mener at studentenes kreative potensial er svært viktig for innovativ utvikling av Narvik-regionen.

FPN sikter etter et bedre samspill med en studentersamfunnet av UiT og håper at studentene kan realisere sine forretningsidéer innenfor FPNs Inkubasjonsprogram. Det første møtet ble rettet mot å gi en kort oversikt over hva FPN er, hva slags tjenester det gjør og vise suksesshistorier. Studentene ble også informert om seminarer og konferanser for høsten 2016 og våren av 2017. Neste planlagte arrangement er frokostmøte i FPN, hvor ledelsen i Narvik Composites AS vil her presentere sine planer for selskapet. Tidspunkt vil kunngjort senere.

FPN vil fortsette å arrangere møter med studenter fra ulike avdelinger. 18. oktober under Næringslivsdagen kommer FPN sammen med Statoil kommer til å gi presentasjoner. FPN vil presentere sitt Inkubasjonsprogram og fortelle mer om selskapene i Inkubator. Statoil vil fortelle om petroleumsindustrien i nord

“Narvik er en teknologi-orientert region. Alle våre Inkubatorselskaper tilhører høy- teknologisektoren. Deres eiere har en sterk bakgrunn fra ulike bransjer. De kjenner ofte problemet og kommer med løsningen. Men vi er ganske sikker på at studentene har også lyse innovative teknologi- ideer. Noen av studentene ønsker å utvikle sine ideer til et kommersielt produkt, tjeneste eller teknologi. Vi ønsker å motivere studentene til å komme til oss og utvikle sine ideer til kommersielt produkt. Vårt team er klar til å hjelpe på veien til suksess. Vi ønsker at studentene vil bosette seg i Narvik, skape egne interessante arbeidsplasser, åpne nye selskaper og skape nye arbeidsplasser “, sier Håvard Hjallar, Inkubatorleder.

FPN hjelper til å etablere nye teknologibedrifter og styrke eksisterende næringsliv. Fokusområder er:

  • IKT
  • Energi
  • Industri
  • Bygg og anlegg
  • Transport & logistikk
  • Helseteknologi
  • Reiseliv (nytt)

Foto: Robin Lund.no

Kilde: www.fpn.no