Betongbransjen samlet i Mo i Rana, 7.-8. Juni

By 15. June 2017Nyheter

31 aktører innen betongbransjen og FoU deltok på samlingen som blant annet  omhandlet «Infrastruktur prosjekter på Helgeland, Anskaffelser i SVV , Nye betongtyper, prefab – muligheter, vinterdrift og ARENA  klyngesatsing innen betong og byggearbeid i arktisk klima.

Et engasjert gjeng bidro også denne gangen til gode diskusjoner og nettverk.

I forkant av samlingen ble det  organisert et besøk hos Celsa armering og en guidet omvisning hos Mo Industripark hvor flere fra nettverket deltok. En imponerende omvisningen hos et meget spennende og fremoverlent industrielt miljø på Mo. Klyngesamlingen fortsatte deretter på Helma hotell fra lunsj-lunsj.

Etter samlingen ble det gjennomført et eget møte mellom Utdanningsmiljøene i Narvik, UiT, Narvik Vgs/ OPUS og bransjeforeningene , Norsk Betongforening og Betongopplæringsrådet. Tema var betongopplæring og innføring av en ny og spennende modell i Nordland, som både bidrar til å dekke bedriftenes behov og som får betongopplæring inn i skoleverket. Modellen er ny i Norge og skal i første omgang testes ut i Narvik, Bodø og Mo.

Det ber nå lagt et godt «fundament» for videre ARENA søknad sier Geir Frantzen, Prosjektleder for Betongklyngen «Betong og byggearbeid i arktisk klima»

 

    

Kilde: bbak.no